onsdag 22. mai 2013

Min hel bilde for bilde

Jeg har bestemt meg for å lage en bildeserie på hvordan jeg strikker hel på sokker. Ikke at det er jeg som har komponert metoden for det vet jeg ikke hvem som har gjort. Men dette er den måten jeg foretrekker å strikke hel på.


 Når en har strikket lengden på skaftet deler en maskene på 2 (partall). Strikker halvparten frem og tilbake. På vrangsiden tas første maske av så strikkes vrange masker ut pinnen.
 På rettsiden : *1 maske tas av (stikk pinnen inn i masken som om du skal strikke vrang, og løft masken av uten å strikke med tråden på baksiden)  2 strikkes rett* gjenta ut pinnen avslutt med rettmaske.

Resultatet blir en hel som nesten blir som en "vrangbord" med rettmasker. Tett, sterk og stødig.

 Når høyden på helen er ferdig, strikker jeg halparten av maskene + 2m. 2 rett vridd sammen (eller ssk) 1 maske rett snu. Ta første maske av og strikk  2masker forbi midten. 2 vrang sammen 1 vrang og snu. Det skal være like mange masker på hver ende etter snuing.
Ta første maske av , strikr tilbake til det er 1 maske igjen(før hullet som viser hvor det ble snudd).2 rett vridd sammen (eller ssk) 1 maske rett snu. Gjenta dette til en ikke har flere masker igjen, på hver side.

Jeg foretrekker å bruke heklnål til å hekle opp maskene i siden

mandag 20. mai 2013

Sikksakk singlet fra Drops design

Sikksakk singlet fra Drops design laget jeg i fjor sommer, noen justeringer må jeg gjøre før sommeren kommer, for jeg synets stroppene ble for lange og selve toppen ble for kort.


Ellers er jeg kjempe fornøyd med farge samensetningen. Har brukt Bomull Sport fra Gjesdal. Den var veldig morsom å strikke,  selv om en må følge med på mønsteret hele tiden gikk det faktisk ganske fort.

Oppskriften finner du her



søndag 19. mai 2013

Våååår



Endelig er vist våren kommet, sauer og lam myldrer ut av fjøset. Må være den ultimate frihetsfølesen å få slippe ut i sol og varme.


Sauen styrter av gårde mens lammene er noe mere skeptiske.

Men etter et øyeblikks kaos finner sau og lam hverandre igjen og roen senker seg.

fredag 17. mai 2013

Skjemmes jeg?????

Ja kanskje litt, men er så heldig å ha en samboer som ikke har sagt et skjevt ord om garn galskapen min. Den eneste uttalesen han kom med når jeg hadde fått forsendelse nr 2 "stemmer det" ja og det gjorde jo.
Første forsendelse

Strikkenett.no har blitt litt lettere og jeg er blitt enda litt tyngre på garnfronten. Sånn kan det gå når Drops har sitt årlige salg på ullkvaliteter. Dette året har jeg bestilt mest Alpakka, Lima, Fabel, Nepal og Alaska
Og  2....

Nå må jeg vel ha nok garn eller??????????







søndag 12. mai 2013

Onepice eller barnedress???

Da var det barnedressen eller heter det onepiece det er vel strengt tatt det samme så lenge den er liten.
Ble i klubb spurt hva jeg strikket på nå, da jeg svarte onepiece ble det endel reaksjon. De så vist for seg at den skulle være til meg, og det hadde nok blitt endel arbeid ja tihi.
Startet på mønster

Men er det slik at en barnedress blir sett på som flott, mens onepiece er stygt og utskjelt???
Første benet ferdig

Men denne er i størrelse 2 år og da blir det straks noe annet. Bruker Sterk fra Du Store Alpakka i marineblå og hvitt og pinner 2,5 - 3. Det er Viking sitt mønster fra katalog 1111 nr 8

Sånn skal den bli. Bilde er hentet fra Viking Garn




 Den blir utrolig myk og deilig, tror nok dette garnet er mer egnet enn Viking Alpaca silk. En barnedress skal trossalt brukes og vaskes og da må den jo være litt sterkere garn, uten att det trenger å gå ut over mykheten.
 
Så er det andre benet ferdig
 Begge beina er klare og klar til kile. Gleder rmeg til å begynne på mønster

fredag 10. mai 2013

En god hel forlenger livet

Iallefall sokken :) Jeg viste ikke at det fantes så mange forsjellige heler.......

Hvem som eier rettigheten til bilde vet jeg ikke
Her er vist en link til noen oppskrifter og kansje opprinnelsen av bilde 


Jeg pleier å bruke nr 6. med forsterka hel som den kalles. Den strikkes frem og tilbake men på rettsiden strikkes bare 2. hver maske.

torsdag 9. mai 2013

Ferdig Fana

Juhu, der var Fana Koften ferdig og klar for levering, ikke verst...
Jeg har aldri klippet opp til kofte før, bare til montering av armer osv. Men det gikk riktig så bra, er fornøyd jeg.


 Var litt engstelig for at knappelistene skulle bli bulkete eller for stramme. Men se fikk det til på 1 forsøk gitt.

Jeg synes det er så fint med tinnknapper på tradisjonelle kofter, og disse passet perfekt. Fargene er ikke helt de man forbinner med Fana men likte farge kombinasjonen jeg.

Denne er strikket etter oppskriftshefte 
Tema 15 Voksne/Klassikere fra Sandnes Garn. Nr 24
Tema 15 - Voksne/KlassikereStrikket med Smart garn på pinner 3 & 3.5 i lilla og grå melert. Dette er absolutt et mønster som er lettstrikket.

tirsdag 7. mai 2013

Ikke bare fancy

Jeg har vært nysgjerrig på alle som har prøvd og skrytt av disse pinnene.
Karbonz pinnene er nå prøvd og det kan jeg si at jeg er rett og slett frelst, de er ikke bare fancy å se på men rett og slett fantastiske. Har bare strikket vrangborder med disse men merket overgangen til trepinner. Trepinnene føltes faktisk litt trege........

Så dette ga faktisk mersmak


http://strikk.net/blogger

lørdag 4. mai 2013

Nye prosjekter på gang

Fana Kofta er nå klar for montering, her blir det å klippe opp for ermer og i fronten. Jeg har heldigvis gjort dette såpass mange ganger at jeg ikke gruer for dette lenger. Bruker symaskin til å låse maskene. Nå har jeg sett på Youtube at det er alternative måter å gjøre dette, men siden dette er en bestilling så får jeg eksperimentere en annen gang.


Neste prosjekt er i startfasen, jeg synes halve moroa er å glede seg til nye prosjekter. Planlegge hva som skal startes, hvilket garn og oppskrift jeg vil bruke osv.

Denne gang skal jeg strikke en barnedress i Sterk fra DSA. Det blir marine og natur, for denne er det en liten gutt ha.

Så er det endelig min tur til å prøve karbonz pinnene. Det gleder jeg meg virkelig til, selv om det bare er vrangbordene som blir stikket med dem i denne omgang.

fredag 3. mai 2013

Vinter eller vår????

Snøen daler ned nok en gang, spørsmålet er om våren kommer i det hele tatt. Når kan sauer og lam få slippe ut???? En kan bli oppgitt over mindre, sukk. Det ligger faktisk 15 cm nysnø her nå......


Jeg som hadde gledet meg til å kunne sitte ute med en kaffekopp.
Her er det bare å finne frem strikketøyet og fyre i peisen. For det blir vist bruk for votter og luer en stund til fremover.

torsdag 2. mai 2013

Yngletid

Her er en liten oppdatering på yngle fronten :)

 Det er nå over 172 lam som hopper, spretter og løper rundt i fjøset. Det er heldigvis bare 4 sauer som enda ikke har fått lam, det nærmer seg slutten. Så håper vi at det skal bli varmere vær sånn at vi kan slippe dem ut.

Det er en veldig fargerik gjeng som kommer ut på beite i år, normalt er det bare hvite (spelsau) eller sorte lam (pelssau). Men dette året er det mange av de svarte lammene som har store hvite tegninger, og noen av de hvite har sorte flekker.

Så har det seg slik at gårdskatten har vært drektig, og i dag fant vi henne med 4 søte små. Nå har hun faktisk ikke hatt kull på nesten 2år, tiltross for at hun ikke bruker p piller.