søndag 30. juni 2013

Alltid beredt!!

Min yngste sønn er speider og skal på landsleir i Stavanger i år. Og med disse "fantastiske" somrene som vi har hatt disse årene, tenkte jeg å være føre var.

Fant denne oppskriften i et Utgått Til Fjells hefte fra Sandnes. Nærmere bestemt nr 0611 oppskrift nr 19. Orginalgarnet er Alfa(Sandnes Garn) men jeg byttet til Alaska(Drops Garn). Siden jeg tok sikte på ca str 12 år har jeg lagt opp til str M og lengden i str XL opp til bærestykket. Pinner nr 6 &7




Til Fjells nr 0611




Resultatet er blitt en tykk og god genser, som han kan ha en stund.

God og varm som kan være god å ha når han sitter ved kveldsbålet.

fredag 28. juni 2013

Krotakaker

Jeg har vært med å laga krotakaker på Storeteigen i sammen med noen gode arbeidskollegaer.

Krotakaker er en grovere lefse (hverdagslefse) enn de vanlige lefsene som de fleste er vant med. Fyllet er nok også forskjellig som smør med sirup,syltetøy eller brunost osv.
Navnet krota har jeg forstått kommer av mønsteret som blir laget med ei krotekjevle.

Det er noe eget med stemingen når en kommer inn i et bakstehus og steiker tynne krotakaker over åpen ild på helle. Lukten av røyken som setter seg i kakene gir en ekstra god smak. Særlig erfarne var vi(de fleste) ikke, men fikk det til på et vis. Stabelen ble rimelig høy:)
De smakte himmelsk nystekte, og ubløtte. Vanligvis blir de bløtt noe smurt og spises med litt hard kjerne (al dente)

Jeg får iallfall en høy stjerne når jeg kommer hjem med disse

tirsdag 25. juni 2013

Fletter igjen



En flette her og en flette der, men det går ganske sent for min smak, så må ha noen innimellom prosjekter så jeg føler at jeg får gjort noe. Synd igrunnen for jeg synes fletter er ganske lekkert.

Men fint blir det iallfall selv om det går sent, får være trøsten det tihi. Garnet Lima fra Drops Design er mykere enn det virket som. Fargen heter mørkeblå.......... hm den er mer mellomblå i mine øyne, men bevares fin allikevel og godkjent av eldste poden som har bestilt underverket. Og da helst på 1 uke....... jusses tror vist jeg kan trylle.

patternHer kan ser du hvordan jakken skal bli når den en gang blir ferdig ;)

fredag 21. juni 2013

Klutalong

Morsomt å være med på alonger. Det vil si at flere strikker sammen. Her er det Bittami som har laget forskjellige mønstre på kluter som blir lagt ut hver fredag i 5 uker.

Jeg kom litt sent igang så da blir det 2 på en gang :) Disse er strikket i Mandarin Petit fra Sandnesgarn på pinner nr 3. Konklusjonen så langt er: Veldig morsomt, lekre mønster og trolig veldig lett å bli hekta.......

Her er første Goat Willow (Selje) grønn


Her er andre Bird Cherry (Hegg) lilla

Så er det bare å vente til neste fredag på tredje mønster

onsdag 19. juni 2013

Røykeslutt

Må skulle og burde, kjenner du til det???
Det er den samvittigheten som snakker, for det er alltid noe en skulle og burde ha gjort. Så er det så rart med det. En planlegger og tenker "Det hørtes så fint ut inni hode, men så skjedde det noe på vei ut" sier Ole Brumm. Han har noen fantastiske uttaleser den bamsen.

Men den 13 Mai har jeg iallfall gjort noe som jeg burde, jeg har faktisk stumpet røyken etter 26 år. Det vil si i skrivende stund, at jeg sluttet for 5 uker siden. Klapper meg selv på skulderen, har lov til det synes jeg. Det var noen som uttalte at hvis hun klarer å slutte, kan alle hehe.

Har det vært vanskelig???? Egentlig ikke, for jeg hadde bestemt meg. Det betyr ikke at jeg savner røyken. Jeg har hatt god hjelp av Elektronisk sigarett med litt Nikotin som jeg bestilte fra England. Det er veldig delte meninger om denne nå, så derfor ønsker jeg ikke å reklamere for det merket som jeg har kjøpt.


mandag 17. juni 2013

Ferdig One Piece

 Jeg har gjort ferdig One Piece dressen str 2 år. Den er stikket i marineblått og naturhvitt Sterk fra DSA på pinner 2.5 og 3. Mønster er fra Viking Design Nr 1111
Mønsteret er veldig enkelt og greit, uten for mye avanserte forklaringer.

Faktisk vil jeg påstå at denne er glimrende hvis en vil prøve å strikke en dress for første gang. Det eneste jeg er veldig misfornøyd med er at det ble litt trangt å sy klippesømmer. Det ble derfor litt for stram søm og glidlåsen ble buklete. Dette må jeg prøve å få fikset.

torsdag 13. juni 2013

Calorimetry

Calorimetry by Kathryn Schoendorf

  Er et pannebånd som holder hode og ørene varme samtidig som det ikke er i veien for en hestehale, det festes med en knapp i nakken, tøyeligt og med god passform.

En trenger bare ca 1 nøste. Så dette er fine resteprosjekt :)

Oppskriften er hentet herfra, men det finnes en Norsk oversettelse her







onsdag 12. juni 2013

100 års jubileum

I dag er det 100 år siden norske kvinner fikk lov til å stemme i stortingsvalg.
Så da passet det godt at jeg har gjort ferdig disse fine rødstømpene

Camilla Socks by Bitta Mikkelborg

Disse ble opprinnelig laget som mysteriesokker dvs at oppskriften ble lagt ut i 5 omganger uten at en vet hvordan de kommer til å se ut tilslutt. Men hvis en har litt er faring med Bitta Mikkelborg sine oppskrifter vet en at dettte er fine oppskrifter.
Oppskriften het opprinnelig rødstrømper og var en hyllest til kvinnedagen 8. mars derfor er navnet Camilla (Camilla Collet)
Bloggen hennes finner du her http://meisebo.blogspot.no/  
Hun har også en egen side på facebook Bittamis Design for strikkelystne hun har noen gratismønstre og noen mønstre som kan kjøpes
Her har jeg brukt Silja garn og pinner nr 2.5
Mønsteret er fletter og og hullmønster. Dette er et gratismønster.



søndag 9. juni 2013

Bommuls jakke til varme dager

God morgen, her skinner solen og jeg har fri :)

Har laget et en bomull jakke til varme dager, vi må jo håpe at det blir en varm sommer. For å være riktig optimist laget jeg den med kort erme.

Den ble riktig søt synes jeg.

Har brukt Drops Safran naturhvitt på pinner 2,5 og 3.

Oppskriften fant jeg her:

torsdag 6. juni 2013

Resteragger

Av og til er det greit å få brukt opp restegarn, da blir samvittigheten min for å kjøpe nytt garn litt bedre iallfall.
Denne gang har jeg brukt opp alt Gjesdal Sportsragg. Dette er er et ganske tykt sokkegarn, som jeg har brukt til luer og sokker. Her har jeg brukt opp resten på 3 par barnesokker. Jeg deler alt garnet i 2 så jeg er sikker på å ha nok til 2 sokker.


Mønster har blitt til etterhvert som jeg strikker, selv om jeg brukte oppskriften som stå på innsiden av magebelte på garnet som grunnoppskrift.

Men har isteden for 2 rett og 2 vrang har jeg brukt 3 rett og 1 vrang. Pinner nr 3

tirsdag 4. juni 2013

Valentin ragg av Wenche Roald

ValentineSox / Valentinragger by Wenche Roald

Disse startet jeg på for å vise min Serbiske nabo hvordan jeg strikker raggsokker. Det ble et artigt prosjekt og hennes sokker ble veldig fine i marineblått og hvitt.

Ragg sokker med hjerter på, jeg har laget dem noe forenklet i forhold til oppskriften. Jeg har utelatt pyntekanten oppe og nede på hjerteborden.


På Wenche's hobbyblogg finner en oppskriften på både norsk og engelsk. Oppskriften kan lastes gratis ned  her

Jeg har brukt Sportsragg fra Gjesdal garn ca 2,5 nøster brun og litt hvitt på pinner nr 3 da ble de ca str 41. Dette er skikkelig solide og tykke raggsokker. Garnet er overraskende mykt og superwash.


Hjertet bak på hel en har jeg sydd på med maskesting

søndag 2. juni 2013

Fine minner etter en uke på Kreta

Vi bestemte oss etter en rimelig kort diskusjon å finne en tur til varmere breddegrader. Det ble en hopp på tur til Kreta via Gardemoen.

Pakket kofferten full av garn...... Uff er vist rimelig hekta når en pakker mer garn en klær.
Passet selvfølgelig på å bestille litt mer som var klar til henting når jeg kom hjem.
Tenk om jeg hadde gått tom, det hadde vært krise det gitt. Som om det noengang skulle skje????? Neppe

Vi har hatt fine dager med strand, sol, bading og selvsagt masse strikking deilig Gresk mat. Kort sagt en deilig uke med fri til å gjøre det man vil.

Her er pakken som ventet på meg når jeg kom hjem.

Sjekk den fantastiske grønn fargen(bildet lyver for den er egentlig smaragdgrønn) på Drops Love You 3. Så ble det litt Delight, Fabel, og Alpakka.