søndag 22. juni 2014

Snøresokker


Disse snøresokkene av Lill C. Schei kom virkelig til sin rett med skarpe farger. Her er "Snøret" strikket inn i mønsteret, en artig vri.

Jeg har brukt Fabel turkis og hvitt  på pinner nr 2.5

torsdag 19. juni 2014

Flere Traktor sokker

Da var det siste par med traktorsokker i denne omgang, dette traktor diagrammet er det mest populære blogginnlegget jeg har her på bloggen min.

Denne gang har jeg strikket dem til en litt bredere fot på pinner nr 3. Garnet er Silja som jeg synes er et godt sokkegarn.

Det blir nok endel sokker og votter på bloggen fremover siden sommerferien offisielt har startet, iallfall i skolen.

mandag 16. juni 2014

OL i Sarajevo genser som kofte

Der var kofta jammen meg ferdig, og som en kan se så har jeg laget genseren om til kofte.



Dette fungerer ved å legge til noen klippemasker ekstra i fronten. Jeg la til 20 masker ekstra på vrangborden og strikket denne frem og tilbake. Når vrangborden var ferdig satte jeg de 10 maskene i hver ende på en tråd til knappestolper og så la jeg til 4 klippemasker.

Etter att jeg har sydd og klippet opp jakka strikker jeg stolpene (1 med knapphull og 1 uten) i vrangbord. Plusser på 5 masker til belegg (glattsrikket).

Her har jeg brukt Lima på pinner nr 3 og 3.5

fredag 13. juni 2014

Monteringsfest med Meksikansk kyllingsuppe

Endelig er jeg klar for montering, og det i grevens tid. Litt problemer med helt ny symaskin fikset de på Hardigsaumen.
Jeg er så glad for at jeg har funnet denne teknikken på usynlig søm(maskesting). Skuldersømmene blir helt usynlige av denne.


Så nå er det bare å montere resten av kofta, så kommer nok bildene av ferdig produkt snart :)

For å feire har jeg laget favoritt suppa mi Meksikansk Kyllingsuppe og jeg er ikke verre enn at jeg deler min variant av oppskriften:

Meksikansk kylling suppe


ca 4 personer
3 store løk
3 båter hvitløk
1 boks hermetiske tomater
5 dl hønsebuljong m terning
5 dl kjøttbuljong m terning
5 dl tomat juice
1 ss Worcestershire saus
1 bs spisscumin
1 ts kajennepepper

1 pk kyllingkjøttdeig

Tortilla chips
Reven ost
Rømme

  1. Brun oppskåret løk og finhakket hvitløk, ha løken etterpå oppe i en god kjele sammen med buljong og tomat juice og hermetiske tomater.
  2. Ha i krydder og kok suppen. Des lengre den får stå, des mer konsentrert blir den. Jeg liker å la den stå å putre i flere timer men den må ikke det.
  3. Ha i stekt kyllingkjøttdeig på slutten før servering.
  4. Når du har suppen i skålen ha i rømme, reven ost og knust tortilla chips på toppen.
  5. Godt brød er også godt.

    Nyt !

fredag 6. juni 2014

Bortskjemt

Vi har i den senere tid vært bortskjemte her på vestlandet med et fantastisk vær. Sol fra morgen til kveld, kan ikke huske sist vi hadde en så flott vår. Når vi ikke er vant med så fine dager blir endel oppgaver innendørs utsatt til regnværs dager. For vi kan jo ikke kaste bort en flott dag.


I dag regnet det, så da får jeg fyldt opp lageret av knekkebrød. Jeg har prøvd flere av Trines Matblogg sine oppskrifter på knekkebrød, og kan ikke si annet enn at jeg er blitt hekta. Så når jeg fant boken hennes på tilbud, bestemte jeg meg for at denne skulle jeg ha. Det var faktisk en oppskrift i denne på knekkebrød som jeg ikke har funnet på bloggen. Så den har jeg kastet meg over i dag.

Ellers så er Sarajevo kofta nesten ferdig til montering, Denne petrolfargen i Lima er bare magisk, den er nesten metallisk. Det er ikke siste gang jeg bruker denne fargen, kansje til meg selv neste gang :)

tirsdag 3. juni 2014

Selma

Søte Selma er små fine sokker og votter for søte småjenter med hjerter på.


Mine er mindre enn tenkt, for jeg har brukt pinner 2.5 med Fabel og Viking Miniraggen. Jeg var litt usikker på fargevalget mitt i begynnelsen, men de har blitt veldig fine og friske i fargen. Faktisk så fine at jeg solgte sokkene og fikk bestilling på et ekstra par før de var ferdige.