mandag 30. mars 2015

Valldalskofte til min far

Jeg er ferdig med Valldalskofta som jeg laget til min kjære far, jeg har beskrevet hvor en finner oppskriften i et annet innlegg.

Jeg var litt spent på hvordan det ville gå å bytte ut Per Gynt med Silja som er nesten halparten så tykt.

Men hvis en passer på å måle underveis så går det faktisk ganske bra. Jeg er iallfall strålende fornøyd med denne utgaven i 3 farger i steden for 2.

Det er også 1. gang jeg har klippet ut til hals, og selv om det er rom for forbedring( den ble litt vid) så kommer jeg til å gjøre dette igjen. For det er jo enklere å strikke helt opp enn frem og tilbake med mønster.

fredag 27. mars 2015

Grand Finale


Og for en finale de er utroligt vakre.

Mysterevottene er ferdige, og vel, det er med litt vemod for det er morro med samstrikk.
Nå kommer det mange flotte farge varianter, som ble utroligt flotte inn i gruppa.
Lengden er fin men litt korte i tommelen for meg som har lange fingre.

Men så har jeg brukt et tynnere garn enn anbefalt. Hadde jeg brukt et litt tykkere garn hadde de nok passet perfekt.

Garnet jeg har brukt er Ullteppegarn på pinner nr 2,75

onsdag 25. mars 2015

Frost barneluer

Mens en venter på neste del i mysterievotten går det ann å bruke opp litt restegarn som jeg har gjort her. Disse barneluene er strikket i Smart fra Sandnes på pinner nr 3. Så de er tette og gode.






















Oppskriten heter Frost og er laget av LillCat. De er kjappe å lage og det gjør seg veldig med det fine snøfnugget som en syr på med maskesting etterpå.

mandag 23. mars 2015

Nest siste del

Mysterievotten vokser litt etter litt, og nå er den nest siste delen på plass. Jeg er så spent på den siste delen som kommer på torsdag.
Jeg lager alltid hull til tommelen, og hekler opp maskene til tommel med heklenål. Jeg liker det best. 

Jeg var litt engstelig for at størrelsen kunne bli litt liten siden jeg strikker med et tynnere garn enn anbefalt. Men den ser faktisk veldig bra ut i størrelsen. Og fargene er jeg strålende fornøyd med.

torsdag 19. mars 2015

Mysterievott del 2

Der var del 2 av Mysterievotten og nå er de kommet opp til tommelen og jeg kan nesten ikke vente til neste del

Er veldig fornøyd med å ha fått til å snu fletta hver sin vei, det var egentlig logisk tenkning så det gikk på 1 forsøk. Ikke siste gang med Latvisk flette for den er jammen meg flott.

Mens jeg venter på neste del får jeg strikke litt på kofta. Ha en flott helg folkens :)

mandag 16. mars 2015

Startskudd

Endelig var 1 del av Mysterievottene lagt ut. Her var det mulighet for  prøve seg på Latvisk flette. Dette har vært en av teknikkene jeg har hatt på lista over ting å prøve, så da var det jo bare å kaste seg ut i det, og det gikk ganske bra synes jeg

Slik ble 1. delen min, så nå er det å starte på den 2. votten mens vi venter på del 2




lørdag 14. mars 2015

Mysterievotter

Jeg er fortiden dypt nede i monteringsarbeid av 2 kofter, og for å være ærlig så var det tungt denne gang. Mye mulig der er fordi jeg har så lyst å komme igang med Snøstormkofta som jeg har hatt lyst på så lenge
Med tillatelse av LillCat

Så når LillCat annonserte vottemysterie blir det et kjærkomment avbrekk. Hvis du vil være med meld deg inn i gruppa til Lillcat Design på Facebook. Jeg synes det er ekstra spennende å være med på mysteriestrikking for da får man mønsteret i deler og så er det noe med ventetiden som bygger opp spenningen på neste del

Men nå har jeg garnet klart, det blir sjokoladebrun og turkis på pinner nr 2.75 og garnet er ullteppegarn fra eget lager. Så nå er det bare å starte nedtellingen til første del.

søndag 8. mars 2015

Maur innvasjon

Første gang jeg så disse trodde jeg det skulle forestille edderkopper, men det skal faktisk være maur.

Oppskriften som heter Formication og er laget av Karen Aida som jeg synes lager litt kule anderledes mønster. Som passer supert til gutter som vil ha litt tøffere ullsokker

Jeg har laget flere av hennes mønster og det blir ikke det siste.

Men dette er ikke av hennes mest gjennomførte mønstre. Det består av flere diagram men jeg fant ikke helt sammenhengen i mønstrene fra legg og fot.

Men når det er sagt, er min sønn veldig fornøyd med de kule maursokkene Laget i  Oransje Siljagarn og Nordlys nr 912.
Strikket på pinner nr 2.75

fredag 6. mars 2015

Moose of Norway

Jeg har fått være med å teststrikke Moose of Norway av LillCat Design. Dette er elg sokker med humor, som passer til både herrer og damer.

Jeg må innrømme at jeg flirte godt da jeg så de grønne sokkene ferdig. For på den ene sokken ser det ut som at elgen har fått pynt i horna og er klar for fest, og på den neste ser det ut som den har gått på tryne i blåbær riset.

Høgt skaft og lett å justere lengden. Jeg har brukt Fabel på alle 3 parene og pinner nr 2.5. Det er også fullt mulig å justere bredden v å legge til noen masker hvis en har en kraftig legg.
Sort Fabel og Skog
Sort Fabel og Guacamole

Det går med litt mer enn 1 nøste i bunnfarge(Sort) og 1 nøste mønsterfarge. Disse ble veldig populære, for de forsvant nesten før de var kommet av pinnene.
Sort Fabel og Chilli
  

søndag 1. mars 2015

Genser ala Marius


Jeg har fullført "Marisgenseren" med anderledes borden som jeg ble utfordret til. Og resultatet er jeg superfornøyd med. Etter en del vurderinger på hvor jeg skulle sette inn borden. Falt valget naturligt i forhold til maskeanntallet og da stemte alt. Det eneste er at jeg har strikket bærestykket bitte litt lenger for å få på plass alle fellingene.
Men det viktigste er at mottakeren er fornøyd. Denne er strikket i str Small på pinner 2.5 og 3 i Sisu.