torsdag 25. juni 2015

Nordkapp kofte i ny drakt

Jeg har strikket  Nordkapp kofta, denne gang med grå som bunnfarge og hvitt istedenfor lysegrått. Den petrolfargede kan du lese om her


 Det er Drops Lima som er brukt i denne også, men denne gang har jeg tilpasset den med at jeg har strikket M størrelse og øket opp til L på bærestykket. Den er også strikket betydelig lengre.
Jeg har brukt oppskriften som er i Norske Ikoner fra Sandnes Garn

søndag 21. juni 2015

Gurli


Årets flotteste Sommerfugl votter er lager etter oppskrift fra Jenny Alderbrant eller JennyPenny som hun heter på Ravelry. Hun har en hel drøss av utrolig flotte vottemønstre for salg.

 Denne heter Gurli og da får en både hel og halv votteoppskrift i samme slengen. Jeg har laget halvottene denne gang og kan ikke si annet enn at oppskriften er gjennomført flott og fin i passform.

Jeg brukte ca 25 gr av hver farge  hvit Fabel og flerfaget fra Scholler+Stahl på p nr 2.25. Da ble det en liten dame for det er mottakerens hånd.

onsdag 17. juni 2015

Røff og tøff

 
Denne oppskriften er laget ut fra Bitta Mikkelborg sin bok Sokker Strikking hele året og heter Røff og tøff. En flott oppskrift med flette på siden og strukturstrikk som gjør at den sitter godt men er tøyelig på foten. Liker å strikke disse flette oppskriftene i flerfarget garn så sant det ikke er for mye rot i fargene. Dette garnet fra Schoppel-Wolle 6 tråders var perfekt. Skikkelig spreke farger til en kar som ikke er redd for å bruke spreke farger på sokkene sine. Det gikk med nesten 1 helt nøste på 120 gram til disse sokkene strikket på pinner 3.25 Men da er de str 47

søndag 14. juni 2015

Snøstorm i Juni

Nei vi har ikke det, men Snøstorm kofta mi er ferdig, det vil si at den har vært ferdig en stund, men jeg har ventet på knappene.

Denne er jeg virkelig stolt over, den er et syn om jeg får lov å skryte av meg selv. Mønsteret Snøstorm er det jo Vanja Blix Langsrud som har laget, og det er ikke en liten jobb som er gjort med alle de forskjellige snøkrystallene.
Men jeg har laget en egen variant på armene, for det skal egentlig være ensfarget et stykke. Men jeg tok noen elementer fra mønsteret og laget border av dem.

Garnet som er brukt er Kauni ELC(blå/svart) og AA(natur). Sammen med den hvite har jeg en sølvtråd fra drops. Det var ikke alltid lett å passe på å få den med. Men effekten er utrolig flott med et hint av glans i krystallene. Jeg har brukt pinner nr 2,5 og 3 str L strikket ekstra lang.

Da brukte jeg nesten 3 nøster bunnfarge og 1 nøste mønsterfarge. Skulle nesten tro at disse nøstene var laget til mønsteret for jeg har faktisk ikke nøstet  meg frem til neste farge i det hele tatt. 1 knute fant jeg men da passet avsluttningen med et annet nøste osv. Så i rest sitter jeg igjen med en liten rest av hvitt og ca 25 g av bunnfargen.
Da har jeg fått en kofte med god sidde og det tiltross for at jeg ikke strikket mønsteret helt ut(den kunne vært enda lenger)

torsdag 11. juni 2015

Puter inspirert av Mariusmønster med campingvogner

Her har jeg laget putetrekk som er inspirert av Mariusmønster med campingvogner på. Jeg har brukt Gjesdal Ullteppegarn(dobbelt) på pinner nr 3.5

Det gikk med en del nøster til prosjektet, 7 nøster i grått og nesten 3 hvite til 2 putetrekk på ca 45 x45 cm.

Det ble gjort en del vurderinger frem og tilbake på hvilken løsning en skulle ha på lukkingen i bunn. Men det var min lokale garnpusher som anbefalte meg å sy den igjen med en trådstump inni trekket.
Slik at hvis en skulle ha behov for å ta ut puten for å vaske trekket er det ny tråd til å sy den igjen med etterpå.

 Diagrammet går over 37 masker men jeg speilvendte mønsteret for  få dem drag mot drag. Det er ikke tegnet ned, bare gjort ut ifra eget hode. Jeg hadde 164 masker totalt på pinnene men måtte justere opp 3 masker på den nest nederste borden(sirkel og kryss) som jeg felte igjen etter at denne var ferdig.