lørdag 23. april 2016

Hjemmesnekret hverdagsskjørt


Jeg har brukt Drops Love You 3 som er et ull/alpakka garn som var veldig varierende i tykkelse(det skulle det være). Resultatet er et litt røft men enkelt hverdagskjørt som jeg liker.
La opp 200 masker på pinne nr 4 og strikket 3 cm rett, så 1 pinne vrang og nye 3 cm rett.
Strikket ned kanten(ha en liten åpning på ca 2 cm til å tre i strikk) og fortsatte til ca 15 cm før jeg byttet til pinne 4.5.
Strikket så nye 15 cm før jeg gikk tilbake til pinne nr 4.
Fortsatte til ønsket lengde(hos meg ble det 47 cm totalt).
1 vrangpinne(brette kant) og så 4 cm glattstrikk. Fell av og fest alle tråder. Samt sy opp brettekant. Tre i strikk om ønskelig.
Totalt 98 cm i omkrets over hofter og 47 cm langt. Jeg brukte litt mer enn 4 nøster



30DD5DB5-A495-401D-9957F930F1ABB6E8-799211E1-63FC-4838-A9D14A78C7144D43 

tirsdag 19. april 2016

Et håpløst flerfarget nøste

Jeg er nok litt mer enn gjennomsnittet glad i flerfarget garn, og da gjerne sokkegarn.
Men desverre er det ikke alltid de blir så flotte  som jeg hadde sett for meg. Som dette flotte Opal nøste med duse lilla/grå/hvite sjatteringer som jeg har prøvd 2 ganger å bruke til sokker. Men nei det blir helt feil, jeg hadde nok funnet et mønster til slutt.

Men nå blir det Mysterie sjal strikk istedenfor og det ble faktisk ganske flott synes jeg.
Oppskriften heter Udaberri Mystery KAL by Ardilanak 1 del av 3 ble lagt ut den 17.04 og den er gratis inntil videre. Siste del kommer den 30.04
Så langt er det et veldig enkelt sjal tiltross for at oppskriften er engelsk, en må bare kunne rillestrikk/strikke 2 sammen og øke (2 masker av 1)

onsdag 13. april 2016

Jakke med hullmønster

Det var tid for opprydning både her og der, Det vil også si at jeg holder på å få gjort ferdig prosjekter som har blitt liggende en god stund. Som denne jakka med hullmønster som du finner som gratismønster her
Dette er et mønster som er veldig fleksibelt så en bør nok kanskje gå opp en str hvis en ikke vil ha den veldig tettsittende. Jeg har brukt 10.5 nøster Drops Muskat for å få den så sid som jeg ønsket i str L/XL.
Så nå er det bare å vente på sommer og sol, men våren tegner vakkert her så langt  iallefall :)

søndag 10. april 2016

Istapp

Istapp er en redesign laget av Tone Loeng og du finner oppskriften i boka Koftefest.
Jeg har brukt Rauma Tumi som er en Ull/Alpakka blanding som er litt tykkere enn anbefalt garn. Jeg har brukt pinner nr 3 og 3.5

Jeg startet med å legge opp til kragen som jeg strikket først, strikket så ned kanten. Før jeg strikket bærestykket i str 106 og delte den opp i ermer/bol.
Ved 1 prøving synes jeg den virket noe stor. Valgte derfor å felle 2 masker hver andre omgang under hver arm til jeg hadde kommet ned i maskeantall for str 102. Prøvde igjen og den passet mye bedre, men valgte å gå ned et kvart pinne nr til i livet.
Jeg har også felt jevnt under armene istedenfor å felle hver 3 rett før arm mønster.
Har også valgt flettevrangbord i gult istedenfor forskjøvet vrangbord i grått.
Har nå flyttet inn i denne kofta som er blitt en favoritt


fredag 8. april 2016

Skaite-Marias vante

Skaite-Marias vante by Erika Pavval Falck er et gratismønster på svensk, som er vakkert i all sin  enkelhet og en kan bruke restegarn på deler av den om en ønsker. Jeg har strikket dem veldig tette i Embla fra Hillevåg garn på pinner nr 3 så de er både varme og holdbare.
 

En skulle kanskje tro at de var kjedelige å strikke men det synes jeg ikke de var. Hadde tenkt at de kanskje kunne være herre votter men de er nok litt små for det.
Der er flere oppskrifter å  finne på samme siden som er både vakre og tradisjonelle.

mandag 4. april 2016

Jøgler

















Jøgler sokker av LillCat Design er et flott mønster som kan brukes til å få brukt opp noe restegarn, og passer flott til både herre og dame mønster. Herresokkene er str 46 og er strikket i Silja. Jeg valgte å ha ensfarget fot på disse, for jeg syntes de ble litt vel fargesterke
Jeg har brukt Arwetta på pinner nr 2,5 på de lilla/grønne. Da er de str 39-40.

Dette retro lignende mønsteret liker jeg veldig godt, og du skal ikke se bort fra at det dukker opp igjen