fredag 30. september 2016

Setesdal dress med rundfelling


Setesdal dress med rundfelling er en oppskrift fra hefte som heter Rauma Design Baby 26 med rundfelling
Jeg har brukt originalgarnet til denne, Baby Panda.
På pinner 2 og 2,5. Til størrelse 6-12 mnd brukte jeg ca 3,5 nøster rødt og litt mindre enn 1 av hvitt. Garnet likte jeg godt å jobbe med

lørdag 24. september 2016

Haukelikofta


Jeg har endelig gjort ferdig Haukelikofta mi. Denne startet jeg på for 2 år siden, da var den et lite prøveprosjekt på å snu gamle oppskrifter og strikke den ovenfra og ned. Desverre må jeg innrømme at jeg har vært dårlig på å ta notater. Når det er sagt så fungerte det for jakka er jeg veldig fornøyd med.

Jeg har brukt den gamle original oppskriften som jeg fant blant Sandnesgarn sine gratis sider.

Men vet at jeg strikket bærestykket lenger før jeg delte opp til armer og at jeg måtte rekke opp rutemønstret nede på bolen for å bruke tynnere pinne, den vippet ganske mye utover. Så valgte jeg å lage heklekant istedenfor knappestolper. Og hullkant med belegg istedenfor vrangborder.

Jeg har brukt Drops Alpakka på pinner 3,5 (men garnet er ikke det beste på den pinnetykkelsen)
Hvis du vil vite hvilke farger og hvor mye jeg har brukt så finner du dem her



onsdag 21. september 2016

Pinstripe

Jeg prøver å få ryddet opp i noe av garnet som jeg har på lager, dette Viking miniraggen garnet er et av dem jeg har bestemt meg for å få bruk opp.

Så da er jeg på jakt etter mønster som jeg kan bruke til flerfarget garn med striper.
Her er et av dem jeg fant som heter Pin stripe og som finnes gratis på Ravelry.
De er igrunnen ganske enkle med slipstich mønster. Men det gjør seg med et enkelt mønster, for jeg kjeder meg fort hvis jeg ikke har noe mønster.
Dette er et lett mønster å memorere også.

Jeg har brukt pinner nr 2.5 og en lager dem lett i den størrelsen en ønsker

lørdag 17. september 2016

Arn

LillCat `s vakre Arn sokker har et Norrønt preg som jeg liker. Så synes jeg disse har et utpreget maskulint preg, men klart man kan lage dame sokker med å bruke en litt mer feminin farge og tynnere garn.
Jeg har brukt Sandnes Perfekt i svart og lys grått på p nr 3. Det gikk faktisk med nesten 2 nøster grå og 1,5 nøster svart Da ble disse str 46 ca. Beklager at de ser noe store ut på bilde, det er forde de ikke er beregnet til mine føtter

Så er det ikke verre enn at jeg strikket et par til, denne gang i Silja på p 2.75.  Da måler de 27 cm i sålen og det tilsvarer ca str 42. En noe friskere farge med oker og mellomgrå fungerte bra synes jeg

søndag 4. september 2016

Tuppen og Lillemor


Da var endelig Tuppen og Lillemor av Randi K Design endelig klar til å publiseres, jeg har fått lov å teste oppskriften for en tid tilbake. Og jeg kan ikke si annet at den er lett å følge med tydelige forklaringer.Tuppen og Lillemor består av 2 barnejakker med en liten forskjell på mønsteret, og jeg har strikket Lillemor. Garnet jeg har brukt er Drops Alpakka i str 4-5 år. For å opprettholde strikkefasthet måtte jeg beholde p 2,5 på hele jakka, noe jeg måtte passe på å legge til noen ekstra omganger i høyden (lusrader).
Men garnet ble drøyt for jeg brukte litt mindre enn 2 nøster av hver av den grålilla og perlegrå og mørk lilla og lysgrønn klarte jeg meg fint med 1 av hver.
På stolpene gikk jeg ned en pinnestr men burde kanskje ikke gjort den for den er bittelitt stram foran. Broderi av blomstene ble siste hånd på verket og gjorde seg veldig, en flott detalj.