onsdag 22. mai 2013

Min hel bilde for bilde

Jeg har bestemt meg for å lage en bildeserie på hvordan jeg strikker hel på sokker. Ikke at det er jeg som har komponert metoden for det vet jeg ikke hvem som har gjort. Men dette er den måten jeg foretrekker å strikke hel på.


 Når en har strikket lengden på skaftet deler en maskene på 2 (partall). Strikker halvparten frem og tilbake. På vrangsiden tas første maske av så strikkes vrange masker ut pinnen.
 På rettsiden : *1 maske tas av (stikk pinnen inn i masken som om du skal strikke vrang, og løft masken av uten å strikke med tråden på baksiden)  2 strikkes rett* gjenta ut pinnen avslutt med rettmaske.

Resultatet blir en hel som nesten blir som en "vrangbord" med rettmasker. Tett, sterk og stødig.

 Når høyden på helen er ferdig, strikker jeg halparten av maskene + 2m. 2 rett vridd sammen (eller ssk) 1 maske rett snu. Ta første maske av og strikk  2masker forbi midten. 2 vrang sammen 1 vrang og snu. Det skal være like mange masker på hver ende etter snuing.
Ta første maske av , strikr tilbake til det er 1 maske igjen(før hullet som viser hvor det ble snudd).2 rett vridd sammen (eller ssk) 1 maske rett snu. Gjenta dette til en ikke har flere masker igjen, på hver side.

Jeg foretrekker å bruke heklnål til å hekle opp maskene i siden

1 kommentar:

  1. Takk for interessant løsning på hæl! Alltid fått hull når jeg har gjprt som det står på oppskriftene med en av en rett pg løft over..da blir det små hull som ikke er pene! Denne skal jeg prøve :-)

    SvarSlett