tirsdag 19. februar 2013

Sunne grove rundstykker


Vil dele oppskriften på mine grove rundstykker

Fant denne oppskriften i et ukeblad for mange år siden og etter dette er det denne jeg bruker. For de blir like vellykkede hver gang. Dessuten er de veldig populære både blant barn og voksne.




Her er oppskriften:

6 dl Lettmelk eller ekstra lettmelk
6 dl Youghurt eller skummet surmelk
50 g Gjær
8 ts Sukker
3 ts Salt
400 gr Sammalt rug grov
1kg Hvetemel

Stekes på 225 grader i ca 13 min midt i ovnen.

Fremgangsmåte:

Lunk lettmelken til ca 37 grader. Jeg bruker mikrobølgeovnen til dette. Smuldre gjæren i melken og la den løse seg opp. Ha i alt det andre, og elt deigen sammen til en smidig deig.
Forheving: Her pleier jeg ha varmt vann i vasken, setter bakebollen oppi vannet med et klede oppå. Lar den stå der til deigen har hevet seg godt.
Har så deigen på kjøkkenbenken, med et lett meldryss under og over deigen før jeg knar den godt.
Deler opp i emner 26-30 stk alt etter hvor store du vil ha rundstykkene.
Trill rundstykker og legg dem på bakebrett med bakepapir. Pensle med egg/melk/vann eller hva du måtte foretrekke. Sett brettene på et lunt sted og la dem heve seg ca dobbelt. Før de stekes gyldne.


Hvis du lager rundstykkene vil jeg sette pris på en kommentar om hva du synes. 

Lykke til!